Честите грешки, които правим след празниците са...

Игнорирате шанса си да направите големи промени
Обновена: 3 яну 2018 08:47 | 3 яну 2018 08:46, Михаела Лазарова
1
Честите грешки, които правим след празниците са...
Снимка: pexels

След празниците завръщането в реалния живот е много трудно за повечето хора. Имейл, пълен с непрочетени писма, куп задачи, телефонни обаждания – работните ангажименти ви връхлитат с пълна сила.

Все още сте на вълна празнична почивка, вкусна трапеза и весели, безгрижни моменти със семейството и приятелите. Някак работната обстановка ви се струва прозаична, хаотична, не знаете откъде да започнете, а това ви натоварва и стресира.

За да влезете по-лесно отново в ритъм след дългата почивка трябва да избягвате някои грешки. Кои са те?

Оставяте всичко да се натрупа

Почивката си е почивка. Всеки иска да се откъсне максимално от работата, за да проветри мозъка си. Много изследователи и психолози смятат, че след почивката и тоталното откъсване от работните ангажименти човек е по-продуктивен.

Завръщането през първия ден след празниците обаче е трудно. Затова отделяйте по 30 минути на ден, за да поглеждате имейла си и да структурирате задачите, които ви предстоят, когато се завърнете на работа.

Връщате се на бюрото си без план

Една често допускана грешка от много хора е да се върнат на работа без предварителен план за действие. Ясно е, че ще ви е трудно да се адаптирате наново към работния процес, още повече ако сте си прекарали страхотно по празниците. Мисълта ви ще се рее в спомените от смях, празнични трапези и много веселие.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Промени можеш да направиш по всяко време на годината. Стига с тези глупости и тая нова година. Това е просто извинение да не направиш нищо.